Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Az iskolaegészségügyi munka monitorozása több évtizedes múltú statisztikai feladat, amelyet az iskolaorvosok és iskolavédőnők készítenek. Az iskolaegészségügyi adatszolgáltatás és jelentés a legnagyobb olyan évenkénti kötelező hazai adatgyűjtés, amely részletes adatokat szolgáltat a 8–18 éves gyermekek egészségi állapotáról.

A 76/2004. (VIII.19.) ESzCsM rendelet alapján az iskolaegészségügyi munkáról szóló jelentés címzettje az országos tisztifőorvos. A 2018/19-es tanévtől kezdődően az adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ gyűjti, dolgozza fel, és teljesíti tájékoztatási kötelezettségét.

Az iskolaegészségügyi ellátást végző orvosok és védőnők jelentési kötelezettségének határideje az adott iskolaévet követő szeptember 15-e.

A jelentés két részből áll: az iskolaorvosok és az iskolavédőnők által készített statisztikai beszámolóból. A beszámoló adatlapok tartalmazzák az iskolaegészségügyi tevékenységet végző orvosok és védőnők legfontosabb adatait, a feladatellátási helyek (iskolák) adatait, az iskolaorvos és a védőnő tevékenységére vonatkozó adatokat, a védőnői mérések és szűrések adatait, morbiditási adatokat (meghatározott betegségek előfordulásait a vizsgált gyermekeknél), valamint a mindennapos testnevelési órák alóli felmentésben és könnyítésben részesülők előfordulásait.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít