Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi és GYógyszerészeti Központon belül a közbizalom erősítése érdekében közérdekű bejelentőrendszer került kialakításra. A bejelentő rendszer segítségével a bejelentők szóban és írásban (postai és elektronikus úton), illetve telefonon, hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehetik meg bejelentéseiket a közérdek sérelmére elkövetett, a Nemzeti Népegészségügyi Központ működésével összefüggő integritási és korrupciós kockázatokra valamint a szervezeti integritást sértő cselekményekre vonatkozóan.

Az integritási és korrupciós kockázat fogalmát az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítések fogadásának rendjéről szóló 50/2013 (II.25.) Korm.rendelet határozza meg. E jogszabály szerint:

integritási kockázat: az államigazgatási szerv célkitűzéseit, értékeit, elveit sértő vagy veszélyeztető visszaélés, szabálytalanság, vagy egyéb esemény lehetősége.

korrupciós kockázat:olyan integritási kockázat, amely korrupciós cselekmény bekövetkezésének a lehetőségét tartalmazza.

A szervezeti integritást sértő esemény fogalmát a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (II.25.) Korm. rendelet a következőképpen szabályozza:

szervezeti integritást sértő esemény: minden olyan esemény, amely a szervezetre vonatkozó szabályoktól, valamint a jogszabályi keretek között a költségvetési szerv vezetője és az irányító szerv által meghatározott szervezeti célkitűzéseknek, értékeknek és elveknek megfelelő működéstől eltér.

A szóbeli közérdekű bejelentéseket a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központnál dr. Bakó Kinga integritás tanácsadó fogadja. Időpontot egyeztetni az  email címen és a +36 (1886 9300 telefonszámon lehet.

Postai úton a Nemzeti Népegészségügyi Központ 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. szám alatti címre történő megküldéssel tehető bejelentés, a borítékon az „integritás bejelentés” tárgy feltüntetéssel. Az írásos bejelentés továbbá megtehető a bejáratnál elhelyezett gyűjtőládában történő elhelyezéssel is.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít