nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központon belül a közbizalom erősítése érdekében közérdekű bejelentőrendszer került kialakításra. A bejelentő rendszer segítségével a bejelentők szóban és írásban (postai és elektronikus úton), illetve telefonon, hátrányos jogkövetkezmények nélkül tehetik meg bejelentéseiket a közérdek sérelmére elkövetett, a Nemzeti Népegészségügyi Központ működésével összefüggő integritási és korrupciós kockázatokra valamint a szervezeti integritást sértő cselekményekre vonatkozóan.

Az integritási és korrupciós kockázat fogalmát az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítések fogadásának rendjéről szóló 50/2013 (II.25.) Korm.rendelet határozza meg. E jogszabály szerint:

integritási kockázat: az államigazgatási szerv célkitűzéseit, értékeit, elveit sértő vagy veszélyeztető visszaélés, szabálytalanság, vagy egyéb esemény lehetősége.

korrupciós kockázat:olyan integritási kockázat, amely korrupciós cselekmény bekövetkezésének a lehetőségét tartalmazza.

A szervezeti integritást sértő esemény fogalmát a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről szóló 370/2011. (II.25.) Korm. rendelet a következőképpen szabályozza:

szervezeti integritást sértő esemény: minden olyan esemény, amely a szervezetre vonatkozó szabályoktól, valamint a jogszabályi keretek között a költségvetési szerv vezetője és az irányító szerv által meghatározott szervezeti célkitűzéseknek, értékeknek és elveknek megfelelő működéstől eltér.

A szóbeli közérdekű bejelentéseket a Nemzeti Népegészségügyi Központnál dr. Schlammadingerné dr. Péics Gabriella integritás tanácsadó fogadja. Időpontot egyeztetni az integritas [KUKAC] nnk [PONT] gov [PONT] hu email címen és a 06 (1) 476-1100/2348 telefonszámon lehet.

Postai úton a Nemzeti Népegészségügyi Központ 1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. szám alatti címre történő megküldéssel tehető bejelentés, a borítékon az „integritás bejelentés” tárgy feltüntetéssel. Az írásos bejelentés továbbá megtehető a bejáratnál elhelyezett gyűjtőládában történő elhelyezéssel is.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat