nnk emblema logo

nnk cim telefon

Magyarországon, a különböző típusú allergiák gyakoriságára vonatkozóan, jelenleg nincsenek megbízható adataink. Az orvosi nyilvántartásokban szereplő, kezelt allergiásokon kívül sokan lehetnek, akik időszakosan, vagy akár állandóan allergiás tünetekkel küzdenek, esetleg ezekre gyógyszert is szednek, mégsem kerülnek be a statisztikákba.

 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ országos kiterjesztésű felmérést indít a magyar lakosság allergiával való érintettségének vizsgálatára, melyben korcsoportonként rétegezve, összesen mintegy 5000, véletlenszerűen kiválasztott személyt kérünk meg arra, hogy válaszoljon az allergiás tünetekre vonatkozó kérdésekre. A kérdőív az allergiás, asztmás tünetekre, azok gyakoriságára, szezonalitására, illetve az allergiával, asztmával összefüggésbe hozható tényezőkre kérdez rá (pl. környezet, életmód).
 
A kérdőív név nélküli, ezért a válaszoló nevét, pontos címét és születési dátumát nem kérjük, csak a válaszadó nemét, születési évét és hónapját, illetve a település nevét és irányítószámát kérjük megadni.
 
Mivel az országos vizsgálatban Ön is kiválasztásra került, kérjük, szánjon 10-15 percet a kérdések megválaszolására. Amennyiben Ön nem allergiás, kérjük akkor is töltse ki a kérdőívet, de értelemszerűen hagyja ki a kifejezetten erre vonatkozó, részletező kérdéseket.
 
A kérdőív elérhető az alábbi linkre kattintva:
https://urlap.antsz.hu/index.php?r=survey/index&sid=175467&lang=hu.
 
A válaszadók adataiból származó információk lehetővé teszik az egészségügyi szakemberek számára a legfontosabb intézkedések megtervezését, így értékes válaszaival Ön is segíteni tudja a munkájukat.
 
A kérdőív pdf formátumban is letölthető (melléklet alább). Papír alapú kitöltés esetén kérjük, hogy juttassa el a kitöltött kérdőívet az Önt felkérő személy részére.

 

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat