nnk emblema logo

nnk cim telefon

A gyermek- és ifjúsághigiénés szakterület feladata a 0-24 éves korosztály testi, lelki, mentális fejlődését befolyásoló környezeti tényezők közegészségügyi felügyelete. Tevékenysége keretében folyamatosan figyelemmel kíséri a gyermek és ifjúsági intézmények tárgyi feltételeit valamint működési körülményeit, a nemkívánatos jelenségek észlelésekor hatósági intézkedéseket foganatosít.

Az NNK szakmai irányítási feladatkörében az osztály felügyeli, koordinálja, a megyei kormányhivatalok, valamint a népegészségügyi feladatkörükben eljáró járási (főváros, kerületi) hivatalok gondozó, nevelő és oktató intézmények (bölcsőde, óvoda, iskola stb.) valamint tevékenységek (játszóház, táboroztatás, játszótér stb.) közegészségügyi követelményeknek való megfelelőségére irányuló hatósági munkáját, melyhez szakmai támogatást nyújt.

A közegészségügyi felügyelet keretében az osztály koordinálásban a járási (főváros, kerületi) hivatalok rendszeresen felmérik a gyermekintézmények, úgymint a bölcsőde, óvoda, általános és középiskola továbbá egyéb, a gyermekek napközbeni felügyeletével összefüggő tevékenységek, mint táboroztatás, játszóterek, játszóházak jogszabályi előírásoknak való megfelelő működtetését.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít