nnk emblema logo

nnk cim telefon

Jelen eljárásrend a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletben kihirdetett egészségügyi válsághelyzetre tekintettel egységes útmutatóként szolgál valamennyi államilag elismert felsőoktatási intézmény számára a 2020/2021-es tanév megkezdéséhez, összhangban a 2020 évben azonosított új koronavírussal kapcsolatban bevezetett járványügyi és infekciókontroll szabályok aktuális eljárásrendjével.

Az eljárásrendben illetve járványügyi és infekciókontroll szabályok aktuális eljárásrendjében foglaltak betartása valamennyi hazai felsőoktatási intézmény számára kötelező, ha jogszabály illetve jogszabály alapján kiadott hatósági rendelkezés eltérő szabályokat nem állapít meg. Amennyiben a Felsőoktatási Intézmény az aktuális eljárásrendektől eltér, a felmerülő költségek az adott intézményt terhelik.

Az eljárásrend érvényes a felsőoktatási intézmény összes működési és képzési helyére, beleértve a magyarországi székhelyen kívüli képzési helyeket is (pl. közösségi felsőoktatási képzési központ), valamint a felsőoktatási intézmény által fenntartott és üzemeltetett összes intézményre/létesítményre.

Az eljárásrend elsődleges célja a felsőoktatásban résztvevő személyek életének-, egészségének védelme, a koronavírus világjárvány továbbterjedésének megelőzése.

Annak érdekében, hogy a jelenlegi mérsékelt járványügyi kockázat emelkedését és az újabb korlátozások bevezetését elkerülhessük rendkívül fontos a szeptemberben újra induló iskolai felsőoktatás során is az alábbi járványügyi szabályok betartása.

AZ ELJÁRÁSREND AZ ALÁBBI MELLÉKLETBEN OLVASHATÓ.

Melléklet(ek):
Download this file (Eljárásrend.pdf)Eljárásrend.pdf[ ][ ]

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat