nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Rotterdami Egyezmény Titkársága évente két alkalommal, júniusban és decemberben jelenteti meg a PIC Körlevelet (PIC Circular), mely többek között az alábbi információkat tartalmazza:

  • az egyezmény részes feleinek listája;
  • a részes felek kijelölt nemzeti hatóságainak elérhetőségei;
  • a részes felek által a területükön újonnan betiltott, vagy szigorúan korlátozott vegyi anyagokról szóló bejelentések;
  • az egyezmény III. mellékletébe újonnan felvett anyagok felsorolása, melyek kivitele esetén az előzetes hozzájárulási eljárást, azaz a PIC-eljárást kell alkalmazni;
  • az egyes részes felek által az egyezmény III. mellékletében szereplő anyagokra adott behozatali határozatok, melyekben a részes felek előzetesen jelzik, hogy hozzájárulnak-e a III. mellékletben szereplő anyagnak a feltüntetett felhasználási kategóriában történő behozatalához, a behozatalt csak bizonyos feltételekkel engedélyezik-e, vagy esetleg egyáltalán nem járulnak hozzá a behozatalhoz.

A PIC Körlevélben szereplő bizonyos információk adatbázis formában is elérhetőek az egyezmény honlapján az érdekelt felek számára:

  1. A részes felek behozatali határozatai a következő adatbázisbankereshetők a részes fél, vagy a III. mellékletben szereplő anyag alapján.
  2. A részes felek bejelentései a területeken betiltott, vagy szigorúan korlátozott anyagokról a következő adatbázisbankereshetők a részes fél, a III. mellékletben szereplő anyag, vagy a III. mellékletben nem szereplő anyag alapján.

A körlevelek, az adatbázisok és maga a Rotterdami Egyezmény honlapja, melyen további hasznos információk találhatóak az egyezményről és annak végrehajtásáról, egyaránt angol, francia és spanyol nyelven érhetőek el.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2022, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat