nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Rotterdami Egyezmény Titkársága évente két alkalommal, júniusban és decemberben jelenteti meg a PIC Körlevelet (PIC Circular), mely többek között az alábbi információkat tartalmazza:

  • az egyezmény részes feleinek listája;
  • a részes felek kijelölt nemzeti hatóságainak elérhetőségei;
  • a részes felek által a területükön újonnan betiltott, vagy szigorúan korlátozott vegyi anyagokról szóló bejelentések;
  • az egyezmény III. mellékletébe újonnan felvett anyagok felsorolása, melyek kivitele esetén az előzetes hozzájárulási eljárást, azaz a PIC-eljárást kell alkalmazni;
  • az egyes részes felek által az egyezmény III. mellékletében szereplő anyagokra adott behozatali határozatok, melyekben a részes felek előzetesen jelzik, hogy hozzájárulnak-e a III. mellékletben szereplő anyagnak a feltüntetett felhasználási kategóriában történő behozatalához, a behozatalt csak bizonyos feltételekkel engedélyezik-e, vagy esetleg egyáltalán nem járulnak hozzá a behozatalhoz.

A PIC Körlevélben szereplő bizonyos információk adatbázis formában is elérhetőek az egyezmény honlapján az érdekelt felek számára:

  1. A részes felek behozatali határozatai a következő adatbázisbankereshetők a részes fél, vagy a III. mellékletben szereplő anyag alapján.
  2. A részes felek bejelentései a területeken betiltott, vagy szigorúan korlátozott anyagokról a következő adatbázisbankereshetők a részes fél, a III. mellékletben szereplő anyag, vagy a III. mellékletben nem szereplő anyag alapján.

A körlevelek, az adatbázisok és maga a Rotterdami Egyezmény honlapja, melyen további hasznos információk találhatóak az egyezményről és annak végrehajtásáról, egyaránt angol, francia és spanyol nyelven érhetőek el.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít