Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Bemutatkozás

A biocid termékek fogalmazásáról és felhasználásáról szóló 528/2012/EU rendelet az EU valamennyi tagállamában, így Magyarországon is közvetlenül alkalmazandó. A jogszabály által kötelezett ipari szereplőknek, így alapvetően a biocid terméket vagy biocid termékkel kezelt árucikket gyártóknak, importálóknak, továbbfelhasználóknak és forgalmazóknak, hazánkban is eleget kell tennie a rendelet előírásainak. Fontos tudni, hogy a rendelet nem csak a szigorú értelemben vett vegyipar szereplőire vonatkozik, annak kötelezettjei lehetnek más iparágak (pl. építőipar, műanyagipar, elektronikai cikkek gyártói, stb.) is, ha tevékenységük során a rendelet értelmében biocid terméket vagy kezelt árucikket gyártanak, importálnak, használnak fel vagy forgalmaznak.

Reméljük, hogy oldalaink segítenek eligazodni a biocid rendelet előírásai között és támogatást adnak a végrehajtás megkönnyítése érdekében!

A kompetens hatóságról

A biocid rendelet 81. cikke alapján minden tagállamnak ki kell jelölnie azt az illetékes hatóságot, amely felelős a rendeletben rá ruházott feladatok végrehajtásáért. A magyar biocid kompetens hatósági feladatok elvégzésére a kémiai biztonságról szóló 2000. évi XXV. törvény alapján, a 316/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet az országos tisztifőorvost jelölte ki.

A kompetens hatóság felelős a Bizottsággal, az Európai Vegyianyag-ügynökséggel (ECHA) és a többi tagállam illetékes hatóságával történő együttműködésért

Az információs szolgálatról

A Biocid Nemzeti Információs Szolgálatot (Helpdesk) a biocid rendelet 81. cikke alapján az Európai Unió minden tagállamának létre kellett hoznia. Feladata, hogy tájékoztassa a gyártókat, importőröket, továbbfelhasználókat, forgalmazókat és az egyéb érdekelt feleket a rendelet szerinti feladataikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban.

A minél teljesebb és sokoldalúbb tájékoztatás érdekében igyekeztünk összeállítani a jelen honlapot is, ahol letölthető dokumentumokat és a gyakorlati végrehajtást segítő információkat is találhat.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít