nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap egészségtelen volt a levegőminőség a Sajó-völgyében három településen, Kazincbarcikán, Putnokon, és Sajószentpéteren a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) magas tömegkoncentrációjának köszönhetően. További nyolc település levegőjének minősítése esett a Levegőhigiénés Index kifogásolt kategóriájába. Ezek az alábbiak: Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Salgótarján, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Várpalota. A meteorológiai előrejelzés alapján jelentős javulás nem vàrható.

Ezeken a településeken a gyermekeknél, az időseknél, a krónikus légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint a várandós kismamáknál enyhe légzőszervi tünetek, pl.: köhögés, légúti irritáció jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. Számukra javasoljuk, hogy a szabadban történő munkavégzést, intenzív sportolást és más fizikai tevékenységek végzését mérsékeljék. Kedvezőtlen kültéri levegőminőség esetén se feledkezzünk meg otthonunk rendszeres, gyors szellőztetéséről.​

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít