Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

  • A fenntartó – vagy az Eütv., illetve külön törvény ettől eltérő rendelkezései által meghatározott szerv - kezdeményezheti a fenntartásában működő egészségügyi szolgáltató kapacitásának kormányrendeletben meghatározott, más ellátási formába történő átcsoportosítását.
  • A fenntartók - vagy az Eütv., illetve külön törvény ettől eltérő rendelkezései által meghatározott szerv - közösen kezdeményezhetik a fenntartásukban lévő egészségügyi szolgáltatók közötti kapacitásátcsoportosítást.
  • A fenntartó - vagy az Eütv., illetve külön törvény ettől eltérő rendelkezései által meghatározott szerv - az ellátási forma megváltoztatása nélkül kezdeményezheti a fenntartásában működő egészségügyi szolgáltató kapacitásainak más, a szolgáltató finanszírozási szerződésében szereplő, illetve abban nem szereplő szakmákba – külön jogszabály szerinti mértékben – történő átcsoportosítását, azzal, hogy az egészségügyi szolgáltató rendelkezésére bocsátott kapacitásainak száma összességében nem változhat.
  • A fenntartó – vagy az Eütv., illetve külön törvény ettől eltérő rendelkezései által meghatározott szerv - kezdeményezheti a saját fenntartásában lévő szolgáltatói közötti kapacitásátcsoportosítást, azzal, hogy az átcsoportosítás a szolgáltatók összkapacitásának mennyiségét nem változtathatja meg.

Figyelem!

A kérelem elektronikus űrlapon történő benyújtásakor figyelemmel kell lenni Eütv 151/B § (1), (2), (3) a 155 § (18) (20), (21)  (22) bekezdésében foglaltakra!

Egyes fenntartói jogokat (pl: az egészségügyi intézmény kapacitásainak átcsoportosításával, csökkentésével, illetve szakmai összetételével kapcsolatos módosítás kezdeményezése, az egészségügyi intézmény ellátási területe módosításának kezdeményezésé)  a fenntartó helyett a jogszabályban meghatározottak szerint a vármegyében működő irányító vármegyei intézmény, társgyógyintézet esetén az országos gyógyintézet gyakorolja. E fenntartói jogokat a kormányrendeletben meghatározott társgyógyintézetek vonatkozásában az illetékes országos gyógyintézet gyakorolja.

Más  ellátási formába történő átcsoportosítást valamint kapacitásátcsoportosítást

  • fenntartó
  • az Eütv-ben előírtak szerint az irányító vármegyei intézmény
  • külön kormányrendeletben meghatározott irányító jogkört gyakorló egészségügyi intézmény (pl. országos gyógyintézet)

kezdeményezhet. .

Baranya, Csongrád-Csanád, valamint Hajdú-Bihar vármegyében működő klinikai központ szerinti irányító vármegyei intézményi feladatokat ellátó klinikai központnak minősül. Ha törvény eltérően nem rendelkezik, úgy ezen klinikai központokat irányító vármegyei intézménynek kell tekinteni. 

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít