Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Saját jogon nyújtott egészségügyi szolgáltatást és közreműködést nyújtó egészségügyi szolgáltatás esetén működési engedélyezési eljárást folytat le az egészségügyi államigazgatási szerv, általában kérelemre, jogszabályban meghatározott esetekben hivatalból. A jogszabályi előírásoknak való megfelelés esetén a működési engedély kiadására határozati formában kerül sor. Az eljárás során főszabály szerint - közreműködést nyújtó egészségügyi szolgáltatás kivételével - helyszíni szemle lefolytatására kerül sor, ennek elmaradása esetén a tárgyi, szakmai feltételek vizsgálata a működési engedély kiadásáról rendelkező határozat véglegessé válásától számított 60 napon belül történik meg helyszíni ellenőrzés keretében.

Működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatónál történő személyes közreműködés esetén hatósági nyilvántartásba vételi eljárást folytat le az egészségügyi államigazgatási szerv. Az eljárás a tevékenységet végezni kívánó szervezet/személy bejelentése alapján indul, az eljárás – a bejelentésben foglalt tevékenység jogszabályoknak való megfelelősége esetén - nem alakszerű határozattal zárul: a bejelentő értesítést kap arról, hogy a bejelentésben foglalt tevékenysége hatósági nyilvántartásba vételre került. Amennyiben az eljárás során megállapítást nyert, hogy a végezni kívánt tevékenység nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, a hatósági nyilvántartásba vétel elutasítására alakszerű határozattal kerül sor. Helyszíni szemle/ellenőrzés lefolytatása nem szükséges, tekintettel arra, hogy a bejelentő tevékenységét egy, már engedélyezett szolgáltató engedélyezett szervezeti egységében kívánja végezni, az őt igénybe vevő szolgáltató betegeinek részére, továbbá arra, hogy mindkét esetben kizárólag a személyi feltételek megfelelősége vizsgálandó.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít