Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Tegnap kifogásolt volt a levegő minősége tizenhárom településen. A déli, kora délutáni órákban az ózon koncentrációja jellemzően magas, így a krónikus légúti betegségben szenvedők ekkor légúti irritációt, légzési nehézséget vagy köhögést tapasztalhatnak. A következő napokban jelentős változás nem várható.

Az asztmában vagy egyéb légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasoljuk a szabadban végzett intenzív fizikai tevékenység végzését a déli, illetve a kora délutáni órákban. Ha tehetjük, akkor a legmelegebb órákban tartózkodjunk beltéri környezetben, ahol az ózon koncentrációja alacsonyabb.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által naponta frissülő Levegőhigiénés Index (LHI) 2007 óta hiteles információt szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a légszennyezettség milyen egészségkockázatot jelent a különböző csoportok (pl.: gyermekek, idősek, krónikus légzőszervi és egyéb, elsősorban szív- és érrendszeri betegségben szenvedők) számára. Az LHI módosításánál az NNK figyelembe vette az egészséghatás szempontjából legmeghatározóbb légszennyezőket és a nemzetközi tudományos ajánlásokat. Az új módszertan az egészségkockázat szempontjából a legfontosabb légszennyezőket veszi figyelembe. Kikerültek az értékelésből azok a légszennyezők, amelyek koncentrációja jelentősen az egészségügyi határérték alatt van az elmúlt évek mérési eredményei alapján.

Naponta frissülő térképes előrejelzésünket, az egészségtanácsokat, illetve a leggyakoribb kérdésekre adott válaszokat elérheti a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít