Könnyű kezelés

  • Nagyítás 100%
  • Betűméret 100%
  • Sorköz 100%
  • Szóköz 100%

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A projekt keretében lehetőség nyílik térítésmentesen elvégezni a méhnyakszűrési tevékenységre felkészítő továbbképzést. Célunk megteremteni annak feltételeit, hogy 2019. december végéig - A területi védőnői ellátásról szóló 49/2004. (V. 21.) ESzCsM rendelet módosításáról szóló 28/2013. (IV.5.) EMMI rendeletben foglaltakat figyelembe véve - minden olyan védőnő rendelkezzen a népegészségügyi célú méhnyakszűrés végzéséhez szükséges kompetenciával, aki eddig sem a graduális oktatás, sem a korábbi projektek keretében nem szerzett méhnyakszűrés végzéséhez szükséges képesítést.

A projekt - a területi védőnőkön kívül - a képzés elvégzésének lehetőségét biztosítja az iskola, kórházi, családvédelmi szolgálatos és vezető védőnők számára is. A korábbiakban szervezett Védőnői Méhnyakszűrő Program és a TÁMOP-6.1.3. méhnyakszűrési alprojekt keretében az elméleti képzést elvégző védőnők számára gyakorlati oktatásban való részvételt biztosítunk. A továbbképzéseket 2019 márciusától valósítjuk meg, a képzések lebonyolítására országosan, a védőnői részvétel arányában megyeszékhelyeken, akár egy helyszínen több alkalommal kerül sor.

2020 áprilisától e-learning formában is elérhető „A védőnők felkészítése a népegészségügyi célú méhnyakszűrés lakossági részvételének ösztönzésére” elnevezésű, szabadon választható akkreditált továbbképzés.

Hazánk 2003-ban bevezette a népegészségügyi célú méhnyakszűrés rendszerét a méhnyakrákból eredő halálozás csökkentése érdekében. A szervezett szűrés során alkalmazott módszer nemzetközi szakmai szervezetek ajánlásán alapul, mely lehetővé teszi a méhnyakrák, valamint megelőző állapotainak korai felismerését és korai kezelését.

A továbbképzés célja, hogy a védőnők megismerkedjenek a méhnyakszűrés végzésének elméletével, az önmintavételi lehetőségekkel, valamint a liquid base technikával. A képzési tananyag ezen kívül a részvételi hajlandóságot növelő kommunikációs és a nők érzékenyítését célzó elemeket is tartalmaz.

Az e-learning képzés jelentkezési felülete, képzési anyaga és a vizsgateszt az antsz.hu gyorsmenüjén keresztül az EFOP180 Képzés felületre kattintva érhető el. A továbbképzésről készült tananyag tartalma a https://szures.nnk.gov.hu/ honlapon a Tananyagok menüpontban szintén megismerhető.

A képzésen való részvétel feltétele a védőnői oklevél megléte, azaz a 62/2011. (XI.29.) NEFMI rendelet 1. sz. melléklete szerinti 12. Védőnői ellátás szakmacsoportba tartozó szakmai végzettség, valamint regisztráció a projekt képzési programjára az adott továbbképzési formára kialakított jelentkezési felületen.

A továbbképzés az EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 számú „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt keretében valósul meg.

SSL ClassC

bm

Minden jog fenntartva © 2023, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat

Mentés
Sütik testreszabása
A többi weblaphoz hasonlóan mi is sütiket használunk a weblap teljesítményének fokozására, amennyiben ezeket visszautasítja az oldal működése bizonytalanná válhat!
Mindent elfogad
Mindent visszautasít
Analytics
Az adatok elemzésére használt eszközök egy webhely hatékonyságának mérésére és működésének megértésére.
Google Analytics
Elfogad
Visszautasít