Kisegítő
eszköztár

nnk emblema logo

nnk cim telefon

Országos Transzplantációs Nyilvántartás

A veszélyes anyag vagy keverék bejelentés igazgatási szolgáltatási díja bankkártyával (VPOS – Virtual Point of Sale) is fizethető az OSZIR-KBIR-ban!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lehetőséget biztosít ügyfeleinek arra, hogy a veszélyes anyag vagy keverék országos nyilvántartásba történő bejelentésének igazgatási szolgáltatási díját – az eddigi fizetési módok megtartása mellett – bankkártyás fizetéssel is teljesíthessék.

A bankkártyás fizetési mód kiválasztására a bejelentések OSZIR-KBIR-ban történő felvitelekor van lehetőség.

A bankkártyás fizetéshez a következő lépéseket szükséges megtenni:

  1. Az OSZIR-KBIR veszélyes anyag/keverék bejelentő űrlapján válassza a Bankkártyás fizetési mód opciót.
  2. A bejelentés mentése után kattintson a bejelentőlapon megjelenő vagy a kezdőlapon lévő EFER ikonra, mely az Intézményi Pénztár Programba (IPP) navigálja Önt, ahol a befizetéseit kezdeményezheti.
  3. Az IPP felületén akár több bejelentés díját is kiegyenlítheti egy fizetési folyamatban. Ehhez jelölje meg a befizetendő tételeket és hagyja jóvá a bankkártyás fizetés kezdeményezését.
  4. A rendszer a bankkártyás fizetést szolgáltató OTP Bank oldalára navigálja, ahol szíveskedjen megadni a bankkártyája adatait és jóváhagyni a fizetést.

Az elektronikus fizetési szolgáltatás többek között lehetővé teszi a különböző ügytípusokhoz (veszélyes anyag bejelentés, veszélyes keverék bejelentés) kötődő fizetési kötelezettségek egy összegben (ügyösszevonás), egy tranzakcióval történő megfizetését. Mivel a bejelentések felvitele és a kifizetés folyamata egymástól elkülönül és végrehajtásuk is két különböző rendszerben történik, ezért lehetővé válik, hogy a bejelentést és a kifizetést eltérő személyek, vagy akár másik cég végezze, így biztosított a cégen belüli vagy két cég közötti feladatmegosztás lehetősége is.

A bankkártyás fizetés további előnye – azon kívül, hogy biztosítja a befizetések gyors, egy tranzakcióban történő teljesítését és az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről történő automatikus visszajelzés által gyorsítja az ügyintézési folyamatot – az, hogy az ügyfél számára ingyenes, mivel a tranzakciós díjak megfizetését az NNK vállalja.

A bejelentés felvitelét követően 4 nap áll rendelkezésére a fizetés teljesítésére. Ez idő alatt akár több bejelentést is felvihet az ügyfél, és a befizetést egy fizetési folyamatban is rendezheti az elsőként felvitt bejelentés fizetési határidejének lejárta előtt.

A bankkártyás fizetésre, valamint az IPP használatára vonatkozó segédletek a Bejelentésekkel kapcsolatos információk/Segédletek menüpontból tölthetők le.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat