Kisegítő
eszköztár

nnk emblema logo

nnk cim telefon

road sign 663368 1280

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet arról értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy Magyarországon nem bejelentett, a fogyasztókat súlyosan veszélyeztető – például „a magas vérnyomás már az első használat után normalizálódhat”, „14 nap alatt vége a magas vérnyomásnak”stb.egészségre vonatkozó állításokat tartalmazó ReCardio elnevezésű étrend-kiegészítő készítmény került forgalomba internetes webáruházakban. A forgalmazásban résztvevő honlapokon Magyarországon nem praktizáló, nem létező orvosok neveit használják fel annak érdekében, hogy meggyőzzék a fogyasztót arról, hogy a készítmény orvosilag is megfelelő, elfogadható. A készítmény nem rendelkezik semmilyen tudományosan alátámasztott vizsgálati eredménnyel, ami a vérnyomáscsökkentés hatását igazolná.

A készítmény hatására vonatkozó megtévesztő kommunikáció elsődleges és legsúlyosabb veszélye, hogy magas vérnyomásban szenvedő betegek elhagyják a beállított gyógyszeres kezelést, vagy amellett, a kezelőorvos tudomása nélkül alkalmazzák.

A lakosság egészségének védelme érdekében szükséges népegészségügyi hatósági ellenőrzések a ReCardio készítmény tekintetében folyamatban vannak.

Kérjük a lakosságot, hogy az interneten történő vásárlás előtt minden esetben győződjenek meg a termék eredetéről, a weboldal üzemeltetőjének nevéről, címéről, annak valódiságáról és kizárólag megbízható helyről származó készítményt vásároljanak. A Magyarországon bejelentett étrend-kiegészítő készítmények listája a www.ogyei.gov.hu internetes honlapon megtalálható.  

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat