Kisegítő
eszköztár

nnk emblema logo

nnk cim telefon

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) lehetőséget nyújt az ügyfeleinek arra, hogy elektronikus ügyintézés során az intézettel szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az eddigi fizetési módok megtartása mellett – akár otthonról – bankkártyás fizetéssel is teljesíthessék.

Az NNK felé a veszélyes anyagok és keverékek gyártásával vagy importálásával foglalkozó cégek tudják az adott anyag vagy keverék országos nyilvántartásba történő felvételének igazgatási szolgáltatási díját ily módon rendezni a bejelentési eljárás lefolytatására szolgáló Országos Szakrendszeri Információs Rendszer Kémiai Biztonsági Szakrendszerében (OSZIR-KBIR).

Az elektronikus fizetési szolgáltatás többek között lehetővé teszi az ügyfelek számára a különböző ügytípusokhoz kötődő fizetési kötelezettségek egy összegben (ügyösszevonás), egy tranzakcióval történő megfizetését. Mivel a bejelentések felvitele és a kifizetés folyamata egymástól elkülönül és végrehajtásuk is két különböző rendszerben történik, ezért lehetőség van arra, hogy a bejelentést és a kifizetést eltérő személyek, vagy akár más cég végezze, így biztosított a cégen belüli vagy két cég közötti feladatmegosztás lehetősége is.

A bankkártyás fizetés további előnye – azon kívül, hogy biztosítja a befizetések gyors, egy tranzakcióban történő teljesítését és az igazgatási szolgáltatási díj befizetéséről történő automatikus visszajelzés által gyorsítja az ügyintézési folyamatot – az, hogy az ügyfél számára ingyenes, mivel a tranzakciós díjak megfizetését az NNK vállalja.

SSL ClassC

Minden jog fenntartva © 2019, Nemzeti Népegészségügyi Központ

Adatkezelési tájékoztató

Akadálymentességi nyilatkozat